Stap

stap banner

Stap opleidingen

 • Stap

  Opleiding met stap budget

  Verbeter jouw kansen op de arbeidsmarkt met €1.000 subsidie voor een studie bij Leer Unique!

Stap Opleidingen

STAP-budget

Verbeter jouw kansen op de arbeidsmarkt met €1.000 subsidie voor een studie bij Leer Unique! Of je nu jouw taalvaardigheden wilt verbeteren, kapper wilt worden, taxichauffeur of IT-specialist, wij bieden verschillende opleidingen en cursussen aan. En het mooiste van alles? In de meeste gevallen kun je gratis bij ons studeren met het STAP-budget. Investeer in je toekomst en neem contact met ons op voor meer informatie!

Email: Stap@leerunique.nl
Tel: 0640891245

Stap budget aanvragen

Er zijn vaste aanvraagmomenten voor het STAP budget. Dit jaar kun je op de volgende momenten een aanvraag starten:

Aanvraagtijdvak Eerste startdatum*Uiterlijke startdatum
1 mei / 2 juli29 mei30 september 2023
3 juli / 3 september31 juli30 november 2023
4 september / 31 oktober2 oktober31 januari 2024
1 november/ 31 december29 november31 maart 2024

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee jij jouw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. Of je nu wilt doorgroeien in je huidige baan, een carrièreswitch wilt maken of simpelweg je kennis en vaardigheden wilt verbeteren, met het STAP-budget kun jij kosteloos studeren bij Leer Unique , inclusief deskundige begeleiding. Met een cursus of opleiding kun jij de regie over je carrière in eigen handen nemen en meegaan met de veranderingen op de arbeidsmarkt. En het mooie is dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor één cursus of opleiding per jaar bij Leer Unique. Kies jij liever voor een combinatiecursus om het maximale uit jouw subsidie te halen? Dat kan ook bij Leer Unique. Wacht dus niet langer en investeer in jouw toekomst met het STAP-budget bij Leer Unique!

Jouw STAP-budget aanvragen? Dat doe je zo!

Stap 1: kies je studie

Stap 1: kies je studie

Kies je thuisstudie Bekijk alle opleidingen die meedoen en kies de studie die bij jou past!

Stap 2: Vraag je aanmeldbewijs aan

Stap 2: Vraag je aanmeldbewijs aan

Klik op de “STAP-aanmeldbewijs”-knop op de pagina van je studie en vul het formulier in. Je ontvangt binnen een uur jouw aanmeldbewijs via e-mail. Je zit nergens aan vast. Jouw STAP-aanmeldbewijs wordt pas een inschrijving zodra jouw subsidie is goedgekeurd.

Stap 3: Dien je aanvraag in

Stap 3: Dien je aanvraag in

Dien op maandag 1 mei om 10.00 uur jouw aanvraag voor het STAP-budget in op stapuwv.nl. Let op! Wacht niet te lang, want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op! 

Stap 4: Start jouw studie

Stap 4: Start jouw studie

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijgen wij automatisch bericht en maken jouw inschrijving definitief.

Over Leer Unique

Leer Unique verzorgt Nederlandse taal voor anderstaligen door ervaren en gecertificeerde NT2-docenten. Deze lessen worden zowel fysiek als online verzorgd.
 
Wij hebben als doel om nieuwkomers te ondersteunen door goed onderwijs aan te bieden, dit is de eerste stap waarin wij  zullen begeleiden om uw integratie in Nederland te bevorderen.
 
Daarnaast zal Leer Unique zich inzetten om u zoveel mogelijk te helpen op uw positie op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren.
 
Ons motto is dan ook: Met Taal naar werk.

Persoonlijke aandacht

Wij kijken naar elk individu en wij doen ons best om aan jouw persoonlijke behoeften te voldoen. Jouw wensen zijn voor ons belangrijk.

Professioneel Team

Het team bestaat uit gecertificeerde NT2-docenten met meer dan 10 jaar ervaring in het geven van taallessen aan nieuwkomers.

Met taal naar werk

Leer Unique zet zich in om jouw positie op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren. Wij zullen onze kennis en netwerk inzetten om jou te begeleiden.

Kleine Groepen

Aandacht van de docenten is erg belangrijk en daarom zijn onze klassen niet groter dan 15 leerlingen. Op deze manier is het resultaat optimaal.

Prestaties

"Iedereen met taal naar werk!"

8

Locaties

20

Docenten

357

Actieve cursisten

1617

Examens afgerond

FAQ

Heb je vragen over het STAP-budget of twijfel je nog? Maak je geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen. Ook als jouw aanvraag voor het STAP-budget is afgewezen, kun je contact met ons opnemen.

Aarzel niet en neem contact met ons op per e-mail of telefoon!

Telefoon: 06 14676973
E-mail: info@leerunique.nl

Kan je niet wachten en wil je direct antwoorden op jouw vragen? Vind jouw antwoord snel tussen onze veelgestelde vragen!

Het STAP-budget is een overheidssubsidie van €1.000,- waarmee je een opleiding kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Hieronder vind je informatie over het aanvragen van het STAP-budget. Sinds 1 maart 2022 is het mogelijk om dit budget aan te vragen. Het beschikbare bedrag wordt verdeeld over een aantal termijnen per jaar. In 2023 zijn er verschillende aanmeldrondes waarin het budget wordt verdeeld, namelijk:

2 januari 2023 t/m 28 februari 2023 (Deze ronde wordt overgeslagen)
17 maart 2023 t/m 30 april 2023 (Het budget voor deze ronde is op)
1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
3 juli 2023 t/m 3 september 2023
4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
1 november 2023 t/m 31 december 2023

Tot en met december 2021 was het mogelijk om scholingskosten af te trekken van je inkomstenbelasting, maar deze regeling is komen te vervallen. Het STAP-budget biedt nu iedereen de mogelijkheid om een opleiding te volgen met subsidie.

Het STAP-budget biedt een subsidie van maximaal €1.000,- voor jouw studie. Als de totale kosten lager zijn dan €1.000,-, hoef je niets uit eigen zak te betalen en hoef je deze kosten ook niet voor te schieten. Als de totale kosten hoger zijn, betaal je het verschil wel zelf.

 Het STAP-budget biedt een maximale subsidie van €1.000,-. Als de totale kosten van jouw opleiding hoger zijn, dan moet je het resterende bedrag zelf betalen.

Je kunt slechts één keer per jaar het STAP-budget aanvragen. Als jouw eerdere aanvraag is afgewezen, kun je wel opnieuw een aanvraag indienen. Per aanmeldronde kun je één aanvraag indienen voor het STAP-budget.

 

Nee, dit is niet mogelijk. Het STAP-budget kan slechts gebruikt worden voor één specifieke studie.

Het antwoord is eenvoudig: je kunt een opleiding volgen die relevant is voor de arbeidsmarkt. Bij Leerunique komen bijna alle beroepsopleidingen en opleidingen voor eigen bedrijf in aanmerking voor de STAP-subsidie.

Kijk dan of er een knop “STAP-aanmeldbewijs” beschikbaar is bij jouw studie. Als deze knop beschikbaar is, dan komt de studie in aanmerking voor het STAP-budget.

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs.
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

Ja, je kunt nog steeds gebruik maken van het STAP-budget. Als je een nieuwe cursus of opleiding gaat volgen, kun je een aanmeldbewijs aanvragen en STAP-subsidie krijgen voor deze nieuwe studie. Voor studies die al lopen of al zijn afgerond, is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen.

Helaas is door de overheid op 25 februari besloten om reguliere taalcursussen niet langer in aanmerking te laten komen voor het STAP-budget. Zakelijke correspondentiecursussen, Business English en Nederlands foutloos schrijven en spreken komen wel nog steeds in aanmerking voor het STAP-budget.

Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je echter wel volksverzekerd zijn in Nederland. Dit betekent dat je in de afgelopen 24 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt ontvangen. De periode van 6 maanden begint 3 maanden vóór de maand waarin je een aanvraag doet voor het STAP-budget.

Op de pagina van de opleiding kun je een aanmeldbewijs aanvragen. Binnen een uur ontvang je het aanmeldbewijs als PDF per e-mail. Vervolgens dien je dit bewijs in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor is een speciaal STAP-portaal beschikbaar gesteld. Voor meer informatie kun je terecht op stapuwv.nl.

Bekijk ook ons stappenplan voor het STAP-aanmeldproces om te zien hoe de aanmelding bij het UWV verloopt.

Door op de knop “STAP-aanmeldbewijs” te klikken bij de gewenste studie, kun je een aanmeldbewijs aanvragen. Vul het formulier in en binnen 10 minuten ontvang je het aanmeldbewijs in je mailbox.

Je kunt het STAP-budget aanvragen vanaf maandag 1 mei om 10:00 uur. Het is belangrijk om vóór 09:45 uur in de digitale wachtrij te staan, zodat je zo snel mogelijk jouw subsidieaanvraag kunt indienen. Het STAP-budget zal namelijk naar verwachting snel opraken.

Het UWV-platform waarop de aanvraag kan worden ingediend, kampt momenteel met problemen vanwege de grote belangstelling. Dit maakt de website erg traag, vooral bij de stap waarbij de scholing geselecteerd moet worden. Hier zijn enkele tips:

 • Bij het zoeken van de scholing vul je 2 velden in, namelijk de opleider en de scholing.

 • Zorg ervoor dat je bij ‘opleider’ het volgende invult: leerunique. Zo staan we geregistreerd.

 • Zorg ervoor dat je bij ‘scholing’ het eerste woord van de cursus of opleiding invult, zoals dit ook staat vermeld bij ‘naam opleiding’ op je aanmeldbewijs. Zoek dus niet op “Fitness Trainer A”, maar zoek in plaats daarvan op “Fitness”. Zie de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld.

 • Klik op ZOEK. Houd er rekening mee dat de pagina jouw verzoek nog aan het verwerken is en je soms even moet wachten.

 • Zoek naar jouw opleiding in de zoekresultaten en selecteer deze door erop te klikken. Klik vervolgens op “Kies Activiteit”.

  Veel succes!

Indien je een foutmelding krijgt bij het invoeren van een start- en einddatum van jouw studie die langer dan 12 maanden duurt, dan kun je de volgende stappen volgen:

 • Kies de startdatum uit jouw aanmeldbewijs (bijvoorbeeld 28-3-2022)
 • Kies als einddatum precies één jaar later (bijvoorbeeld 28-3-2023)
 • Wanneer je later de vraag krijgt “Is de gekozen opleiding meerjarig?”, antwoord dan JA.

Veel succes!

Dan is het bedrag dat op jouw aanmeldbewijs staat lager dan wat er in het scholingsregister staat. Je kunt het subsidiebedrag aanpassen tijdens jouw aanvraag. Het bedrag dat op jouw aanmeldbewijs staat is hierbij leidend. Leerunique zal altijd aanhouden wat er op het aanmeldbewijs staat. Zorg dus dat je hier het juiste bedrag invult.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in de samenstelling van je opleiding, vraag dan een nieuw aanmeldbewijs aan.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Als je wijzigingen wilt aanbrengen aan de samenstelling van jouw opleiding, zoals een getuigschrift, diploma of examen, dan dien je een nieuw aanmeldbewijs aan te vragen.

Onze Locaties

Leer Unique Rotterdam - Zuid
Rotterdam - Zuid Metroplein 78
Leer Unique Rotterdam-Oost
Rotterdam - Oost Griendwerkerstraat 52
Deurne
Deurne Industrieweg 12 B
Mijdrecht
Mijdrecht Industrieweg 35A
Leer Unique Oud-Beijerland
Oud-Beijerland De Vriesstraat 24
Leer Unique Haarlem Zuid
Haarlem - Zuid Stresemanlaan 65

Onze Partners